Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica

0
Radiosarajevo.ba
Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica

Sigurno ste barem jednom doživjeli da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo. A ni mariniranje nam nije pomoglo.

Želite li da vam se komad mesa koji ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem zahvaljujući kojem će meso biti veoma mekano. Sve što trebate učiniti je pokriti meso kriškama kivija i pustiti da malo odstoji prije pečenja. 

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje jako mekano. Ako meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, a na kraju dodajte narezani kivi sat-dva prije pripreme.

Zoran Pusić: Nasilnici su protumačili da je došlo "njihovih pet minuta", Hrvatska se vraća u 90-e

Također, važno je da vam meso nije predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo premekano i raspalo se tokom pripreme.

Sličan učinak na meso ima i ananas, pa ovo tropsko voće možete koristiti umjesto kivija, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak