Uspijeva baš svima: Recept za pitu od sira koja se priprema za 10 minuta
Sredina je radne sedmice, mnogi su već umorni i za ručak ili večeru nam trebaju obroci koje nije tako komplikovano pripremiti.
Stoga, najviše volimo recepte za jela koja su gotova 'za tren oka', ona za koje nećemo potrošiti puno novca i koja će oduševiti i nas i naše najmilije.
Mi vam danas donosimo jedan takav recept. Radi se o zgužvanoj (ili trganoj) piti od sira, za koju vam je potrebno nekoliko osnovnih sastojaka, a priprema traje maksimalno deset minuta.
Brza reakcija i hapšenja nakon ubistva rabina: 'Odbacujemo ekstremizam i fanaticizam'
Sastojci:
- 500 g kora za pite
- 500 g krem sira
- 200 g sirnog namaza
- 1 pavlaka
- 2 jaja
- 200 ml mineralne vode
- So
Dodatno
- 150 ml mlijeka
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu ugrijete na 200 stepeni, a pleh (ili posudu bilo kojeg oblika) obložite papirom za pečenje ili namažite puterom. Izdvojite dvije kore, a ostale ostavite zarolane kao što ste ih dobili u pakiranju pa ih izrežite na trake širine dva centimetra.
U dubljoj posudi pomiješajte sir, sirni namaz, jaja, pavlaku, mineralnu vodu i sol. U smjesu dodajte narezane trake tijesta. Na dno pleha staite jednu koru. Smjesu prebacite u pleh, poravnajte, prekrijte još jednom korom i stavite u rernu. Zagrijte mlijeko do vrenja pa mu dodajte ulje i malo soli. Nakon 30 minuta prelijte pitu tom mješavinom pa vratite u rernu na još deset minuta.
Poslužite uz sezonsku salatu ili čašu jogurta. To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.