Ukusna pileća krem čorba: Sjajna ideja za vikend
Pileća krem čorba je odličan način da započnete ručak, a može biti i samostalni obrok. Puno povrća uz piletinu čine ovaj obrok zdravim, a na prelasku iz ljeta u jesen, malo dodatne toplote svakome će prijati. Poslužite uz kiselu pavlaku i limun.
Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa, isjeckanog na kockice
1 veći crni luk
3 šargarepe
1 celer
1 krompir
2 pileće kocke
150 ml pavlake za kuvanje
so, biber, kari
peršunovo lišće
limun
puter
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina
Priprema:
Na puteru propržiti sitno sjeckani luk i komadiće piletine, pa dodati izrendane šargarepu, celer i krompir i dinstati petnaestak minuta. Potom smjesu izblendati, vratiti u šerpu i naliti vodom (ne pretjerivati). Kada provri, dodati začinske pileće kocke i kuvati još petnaestak minuta. Začiniti solju, biberom i karijem. Posuti sitno seckanim peršunovim liščem. Poslužiti uz kriške limuna i prepečene kockice hljeba, pišu Vijesti.me.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.