U kupus pred kraj kuhanja dodajte 2 kašičice ovoga: Daće mu poseban šmek i biće ukusniji

4
Radiosarajevo.ba
U kupus pred kraj kuhanja dodajte 2 kašičice ovoga: Daće mu poseban šmek i biće ukusniji

Od svježeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato jelo na kašiku – sladak kupus.

Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvijek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.

U pitanju su senf i sirće.

Igrao je s Barbarezom i Spahićem, sada tvrdi: "Vidi se želja, ali mi pored Džeke nemamo top igrača"

Senf

U sladak kupus pred kraj kuhanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.

Sirće

Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuhaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje poslije pola sata i to samo jedna kašika, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak