Trikovi za najukusnije palačinke: Kuhari imaju 5 pravila kako bi im uspjeli
Mnogima palačinke ne uspiju baš uvijek, ne budu najbolje kada ih ispeku ili su žilave, ili debele, gnjecave.
Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuhari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
Pravilo 1: Bilo da pravite palačinke po receptu ili napamet, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dvije kašike i umjesto njih dodajte dvije kašike skrobnog brašna (gustina).
U Dom zdravlja bh. općine se za dan javilo 120 osoba sa istim simptomima. Oglasio se i Vodovod
Pravilo 2: Prije nego što umiješate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosijte kroz sito.
Pravilo 3: Upotrijebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte pretjerati, bit će dovoljno i pola kašičice.
Ovo je jedini recept za palačinke koji će vam ikad trebati!
Pravilo 4: Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosijte zajedno sa brašnom prije nego što dodate ostale sastojke.
Pravilo 5: U smjesu za palačinke narendajte koru limuna, narandže ili mandarine, dat će im poseban ukus i miris.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.