Trik kojim palačinci nikada neće biti žilavi

Radiosarajevo.ba
Trik kojim palačinci nikada neće biti žilavi
Trik kojim palačinci nikada neće biti žilavi

Palačinci su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance, dobit ćete nikad mekanije palačinke, piše portal Zadovoljna.hr.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelance odvojite od žumanca koje umutite u smjesu, a bjelance stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanca) i dobro ih promiješali, od bjelanca napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje mutilicom. Snijeg od bjelanaca palačincima će dati pjenastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave, navodi portal Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije