Trik čuvene kuharice za najhrskaviji 'zlatni' krompir: Donosimo vam najjednostavniji recept

0
Radiosarajevo.ba
Trik čuvene kuharice za najhrskaviji 'zlatni' krompir: Donosimo vam najjednostavniji recept

Nema ništa bolje od savršeno pečenog i hrskavog krompira. Za mnoge je to najbolji dio ručka, a savršeno ide uz svako jelo.

Čuvena kuharica Mary Berry ima savršen trik kako da napravite najljepši pečeni krompir ikada. Otkrila je svoj recept za "zlatne" krompire, a mi vam preporučujemo da ga isprobate što prije.

Kraljica kuhanja Mary Berry napisala je: "Volim krompir nasječen na relativno sitne komade. Stavim ga da se kuha u slanoj vodi, oko osam ili deset minuta, zatim iscijedim vodu. Uvaljam kriške u griz ili brašno i stavim da se peku sa malo ulja".

Nepregledne mase uzvikuju u jedan glas. Pogledajte koliko ljudi skandira: 'Vučiću, odlazi'

Potrebni sastojci:

1 kg krompira

60 grama griza,

4 kašike masti ili suncokretovog ulja

malo majčine dušice ili origana

so po ukusu

Način pripreme:

Počnite tako da prethodno zagrijte rernu na 220 C. Za to vrijeme krompir stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom i kuhajte dok malo ne omekša. Zatim ocijedite krompire i ostavite da se malo prosuše, pa ih vratite nazad u lonac, pospite grizom i dobro protresite (dodavanje poklopca će to olakšati).

Pleh za pečenje premažite mašću, zatim dodajte krompir. Na kraju pospite majčinu dušicu ili origano i stavite u rernu da se peku oko 45 do 55 minuta. Obavezno ih provjerite na pola pečenja i okrenite na drugi stranu, da dobiju hrskavu koricu. I to je to - vaši savršeno zlatni, hrskavi krompirići su spremni za posluživanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak