Tri najljepša recepta za domaće uštipke: Pripremaju se brzo i bez kvasca

0
Radiosarajevo.ba
Tri najljepša recepta za domaće uštipke: Pripremaju se brzo i bez kvasca

Sastojci su osnovni, postupak lak, a rezultat – neodoljiv.

Ako tražite jednostavan i brz način da pripremite savršene domaće uštipke koji će oduševiti vaše ukućane, na pravom ste mjestu. Bilo da su vam potrebni za doručak, užinu ili kao slatki ili slani zalogaj, ovi recepti za najlepše uštipke donijet će vam ukusne i mekane poslastice koje se tope u ustima.

U nastavku vam donosimo tri recepta koja će sigurno postati omiljeni dio vaše kuhinje.

Kandidat na izborima u BiH privukao pažnju javnosti: Obećao veće dobitke na kladionicama

1. Starinski uštipci bez kvasca

Za ovaj način pripreme potrebno vam je nešto više vremena i strpljenja nego što će to biti slučaj sa naredna dva recepta, a koraci su sljedeći:

U jednoj posudi umutite 2 jaja i dodajte 250ml mlijeka i 2 kašike otopljenog maslaca. U drugoj posudi pomiješajte pola kilograma brašna, kašičicu soli i kašiku šećera, pa dodajte u prvu smjesu sa jajima. Miješajte sve dok ne dobijete glatku masu, koja zatim treba da odstoji 30 minuta.
Oblikujte male loptice i pržite ih duboko uronjene u vrelo ulje, sve dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite ih uz šećer u prahu i uživajte!

Jamie Oliver otkrio tajnu savršene kajgane: "Najbitnije je da uradite ovo"

2. Beskvasni seljački uštipci

Ovi uštipci također se spremaju bez upotrebe kvasca, a izuzetno su mekani i ukusni.

Pomijšajte 2 šolje brašna, kašičicu soli, prašak za pecivo i malo sode bikarbone i dodajte u drugu posudu u kojoj ste prethodno pomiješali 2 jaja i 2 kašike ulja. Zatim postepeno dodajte mlijeko sve dok miješanjem ne dobijete glatku tjestastu smjesu. Oblikuju se u loptice koje se prže u dubokom vrelom ulju dok ne postanu zlatne, a serviraju se uz kajmak, ajvar ili džem.

3. Šuplji posni uštipci

Ovi uštipci su posna varijanta za sve one koji vole poslastice koje su hrskave spolja, a mekane i šupljikave iznutra.

Jugoslovenski kolač je starinska, ukusna i jeftina slastica: Svaka domaćica je znala ovaj recept

Umiješajte pola kilograma brašna, 1 kašičicu soli i 1/2 kocke svježeg kvasca sa vodom, tako da dobijete glatku tjestastu smjesu. Pokrijte posudu i sačekajte 15-ak minuta da tijesto malo naraste, zatim napravite loptice koje po dobro poznatom postupku treba ispržiti u vrelom ulju, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak