TikTok trend s više od 22 miliona pregleda, ovo je salata koja je zaludila internet

1
Radiosarajevo.ba
TikTok trend s više od 22 miliona pregleda, ovo je salata koja je zaludila internet

Prema objavama na TikToku, jedenje salate od sirove mrkve nekim korisnicima je pomoglo da očiste kožu sklonu aknama, ublaže menstrualne grčeve i uravnoteže svoje hormone.

Bilo da se radi o fitnessu, kućanstvu, hrani ili modi, TikTok je mjesto gdje se upoznajemo s novim trendovima. Ponekad su komplikovana predjela ili organizacija stana u pitanju, ali često možemo pronaći ukusne i jednostavne recepte u kojima se koriste naizgled dosadni sastojci. Vjerovali ili ne, upravo sada je aktuelna salata do sirove mrkve, a kreatori ovih videa navode kako je to jelo odlično za hormonalno zdravlje i zdravlje crijeva, a može se pripremiti u samo nekoliko minuta.

Kako bismo vam približili viralnost ovog trenda, hashtag #rawcarrotsalad ima više od 22,1 miliona pregleda na TikToku. Videi s tim hashtagom pokazuju kako pripremiti salatu od sirove mrkve kod kuće, obično sa samo nekoliko dodataka kao što su jabučni ocat, morska sol i limunov sok. Uz to navode potencijalne dobrobiti koje može donijeti česta konzumacija salate, prenosi Živim.hr

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Mimoza salata: Bolja od francuske? Hit-salata iz '70-ih koju Rusi jedu za blagdane

Prije nego što odete u trgovinu po sastojke, evo nekih stvari koje trebate znati o ovom trendu.

Svako ima svoj recept za salatu, bilo da je riječ o pripremi zelene salate ili salate od mrkve. Što je odlično jer možete kreirati verziju koja odgovara vama.

@samwolkwellness

this salad alone will NOT heal your gut and hormones. it’s simply a great addition when focusing on total body nourishment, gut, hormone, and liver support. #rawcarrotsalad #drraypeat #raypeat #hormonehealth #guthealth #detox #hormonebalance #nutritionaltherapy

♬ Mariella - Khruangbin & Leon Bridges

Baza je, naravno, velika mrkva (nemojte odabrati baby) tako da ju možete oguliti i narezati na trakice. Dobivenu salatu lako je jesti i začiniti, a komadići su dovoljno tanki da se mogu jesti viljuškom ili čak štapićima.

Kad pripremite i ogulite mrkvu, možete staviti jednostavan preljev za poboljšanje okusa. Na TikToku većina recepata uključuje malo octa (jabučni ocat je posebno popularan), malo morske soli i malo svježeg crnog bibera, iako neki dodaju malo soka od limuna ili malo kokosovog ulja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak