Starinski recept bivše Jugoslavije: Napravite brzu krompir čorbu koji su svi jeli u slast
Sredina je sedmice i svi smo pomalo umorni od promišljanja šta kuhati.
Ova brza čorba koja je odgojila i odhranila bivšu Jugoslaviju, svima će nam zamirisati na djetinjstvo , velike lonce na šporetu i slasni obrok uz krišku domaćeg hljeba.
Za pripremu treba oko pola sata, a sve potrebno vam je dostupno na dohvat ruke.
Tučnjava srednjoškolaca na Marijin Dvoru: Učenik napadnut tokom velikog odmora
Sastojci
- glavica crnog luka
- 2 čehna bijelog luka
- velika mrkva
- pola kilograma krompira
- sol, biber, crvena paprika
- povrtna kocka
- malo brašna
Samo kašika ove žitarice dnevno dovoljna je za dobru probavu, jak imunitet i vitku liniju
Priprema
1. Na ulju pržite luk i bijeli luk. Kada zarumeni, dodajte mrkvu i pržite sve zajedno par minuta, dodajte povrtnu kocku, vodu i kuhajte na tihoj vatri.
2. Dodajte krompir izrezan na kockice, dolijte oko pola litra vode i kuhajte 20 minuta.
3. Pred sami kraj, dodajte zapršku koju ste napravili od crvene paprike, te brašna pazeći da se ne zgrudva.
4. Dospite vode iz čorbe i čekajte da se zaprška zgusne.
5. Dodajte zapršku u lonac i kuhajte još par minuta.
Služite uz svježi hljeb.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.