Španski specijalitet i hladna čorba za vrele ljetnje dane

0
Radiosarajevo.ba
Španski specijalitet i hladna čorba za vrele ljetnje dane

Gaspaćo - španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema i ne morate da koristite šporet.

Sastojci:

900 g paradajza
2 krastavca
1/2 crvene paprike
1 čehn bijelog luka
2 kašike sirćeta
1/2 šolje vode
1/3 šolje maslinovog ulja
so, biber
2 kriške hleba
bosiljak

U Sarajevu svečano otvorena izložba "Fotografske uspomene" ambasadora Michaela Murphyja

[related]453328[/related]

Priprema:

Izmiksajte isjeckan paradajz, krastavac, papriku, bijeli luk i sirće u blenderu. Kada dobijete glatku smjesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.

Dok se čorba hladi, u tavi sa malo maslinovog ulja propržite hljeb koji ste isjekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite. Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak