Španski specijalitet i hladna čorba za vrele ljetnje dane
Gaspaćo - španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema i ne morate da koristite šporet.
Sastojci:
900 g paradajza
2 krastavca
1/2 crvene paprike
1 čehn bijelog luka
2 kašike sirćeta
1/2 šolje vode
1/3 šolje maslinovog ulja
so, biber
2 kriške hleba
bosiljak
U Sarajevu svečano otvorena izložba "Fotografske uspomene" ambasadora Michaela Murphyja
[related]453328[/related]
Priprema:
Izmiksajte isjeckan paradajz, krastavac, papriku, bijeli luk i sirće u blenderu. Kada dobijete glatku smjesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.
Dok se čorba hladi, u tavi sa malo maslinovog ulja propržite hljeb koji ste isjekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite. Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.