Savršeno jelo vikendom: Najmekše i najukusnije kiflice sa svježim sirom

0
Radiosarajevo.ba
Savršeno jelo vikendom: Najmekše i najukusnije kiflice sa svježim sirom
Print Screen / Kiflice

Krasna ideja za jelo vikendom.

Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali.

Vi i vaši ukućani uživat ćete u ovim kiflicama.

Sastojci za tijesto:

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

  • 250 g glatkog brašna
  • 3 kašikice praška za pecivo
  • 125 g svježeg sira
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 bjelance

Premaz i posip:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mlijeka
  • malo bibera
  • malo soli
  • po želji sjemenke

Priprema:

Prosijano glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo u posudi. Dodajte bjelance, mlijeko i ulje te parcijalno pjenjačom promiješajte sastojke. Dodajte svježi sir i rukama umijesite glatko tijesto. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u kružnu formu debljine par milimetara.

Nožem ga izrežite na osmine i od svakog komada formirajte kiflice na način da bazu trokuta rolate prema vrhu. Kiflice prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i premažite mješavinom razmućenog žumanjka, mlijeka, soli i bibera. Povrh kiflica rasporedite po nekoliko sjemenki sezama, lana, buče ili po želji, piše Coolinarka.

Pecite ih u rerni 30 do 40 minuta na 180 stepeni s time da povremeno bacite pogled da li su rumene na vrhu jer vrijeme pečenja ovisi od rerne do rerne.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije