Sočno pile s hrskavom kožicom bez kapi ulja: Donosimo najjednostavniji recept

0
Radiosarajevo.ba

Za savršeno pečeno pile sasvim su dovoljna dva sastojka, a dodate li uz to kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Što je najbitnije, ulje i maslac nisu potrebni za ovaj recept.

Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti neko začinsko bilje, narandžu ili limun, ali i bez dodataka pile će biti sočno i ukusno.

Sastojci za pečeno pile:

  • jedno pile (težine otprilike jedan kilogram)
  • dvije-tri kašike soli

Priprema:

U kalup za pečenje stavite hrpicu soli. Prije nego što nastavite s pripremom, pile dobro obrišite ubrusom.

Zašto faširano meso bude 'gumeno': Dodajte ovaj sastojak i uvijek će biti sočno i mekano

Pile stavite na sol i pecite ga na 180 stepeni Celzijusa najmanje jedan sat.

Ako je pile teže od kilograma produžite vrijeme pečenja.

Foto: Instagram: Pečeno pile

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak