Ovako se prave najbolje pohovane tikvice: U smjesu od jaja dodajte jedan sastojak i bit će preukusne
Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite od tikvica, ali pohovane su najbolje.Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smjesu od jaja dodate i rendani tvrdi sir.
Ono što je također bitno, s brašnom ne treba pretjerivati, dovoljna je samo jedna kašika.
Sastojci:
- dvije tikvice
- 100 g tvrdog sira
- tri jajeta
- jedna kašičica ljute paprike
- pola kašičice slatke paprike
- jedna trećina kašičice bibera
- pola kašičice bosiljka
- soli po ukusu
- 100 g prezli
- jedna kašika brašna
Priprema:
Tikvice ogulite i izrežite na tanke kriske po duzini, posoliti i ostaviti da stoje 15 minuta.
Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90
U jaja dodajte začine i dobro umutite, a onda dodajte prethodno pripremljen rendani tvrdi sir.
Prezle pomiješajte sa brašnom pa uvaljajte tikvice, a onda ih stavite u smjesu sa jajima.
Ne treba vam zaprška: Evo kako zgusnuti čorbe i variva bez grama brašna
Pržite u dobro zagrijanom ulju, pa vadite na ubrus da se lijepo ocijede.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.