Ovako se prave najbolje pohovane tikvice: U smjesu od jaja dodajte jedan sastojak i bit će preukusne

1
Radiosarajevo.ba
Ovako se prave najbolje pohovane tikvice: U smjesu od jaja dodajte jedan sastojak i bit će preukusne
Foto: Coolinarika / Pohovane tikvice

Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite od tikvica, ali pohovane su najbolje.Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smjesu od jaja dodate i rendani tvrdi sir.

Ono što je također bitno, s brašnom ne treba pretjerivati, dovoljna je samo jedna kašika.

Sastojci:

  • dvije tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • tri jajeta
  • jedna kašičica ljute paprike
  • pola kašičice slatke paprike
  • jedna trećina kašičice bibera
  • pola kašičice bosiljka
  • soli po ukusu
  • 100 g prezli
  • jedna kašika brašna

Priprema:

Tikvice ogulite i izrežite na tanke kriske po duzini, posoliti i ostaviti da stoje 15 minuta.

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

U jaja dodajte začine i dobro umutite, a onda dodajte prethodno pripremljen rendani tvrdi sir.

Prezle pomiješajte sa brašnom pa uvaljajte tikvice, a onda ih stavite u smjesu sa jajima.

Ne treba vam zaprška: Evo kako zgusnuti čorbe i variva bez grama brašna

Ne treba vam zaprška: Evo kako zgusnuti čorbe i variva bez grama brašna

Pržite u dobro zagrijanom ulju, pa vadite na ubrus da se lijepo ocijede.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije