Slavni kuhari dodaju ovaj sastojak dok prže luk, daje mu poseban vrhunski okus
Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će njegov okus podići na potpuno novu razinu.
Umjesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će okusu luka dati bogatiju i slađu dimenziju.
Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja luk se lagano karamelizira, što ga čini ukusnijim. Šećer djeluje kao univerzalni pojačivač okusa, ali važno je ne pretjerati s njim kako ne biste previše zasladili jelo.
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
Za najbolje rezultate prvo zagrijte ulje, dodajte komadić maslaca, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može vaša jela učiniti neodoljivima.
Također, prženi će luk dobiti lijepu karamel boju i postati mekši, što će pridonijeti bogatstvu okusa vaših jela.
Sada, uz samo malo šećera, obična jela možete pretvoriti u gurmanske delicije koje će vaši gosti jednostavno obožavati, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.