Slavni kuhari dodaju ovaj sastojak dok prže luk, daje mu poseban vrhunski okus

0
Radiosarajevo.ba
Slavni kuhari dodaju ovaj sastojak dok prže luk, daje mu poseban vrhunski okus
Slavni kuhari dodaju ovaj sastojak dok prže luk, daje mu poseban vrhunski okus

Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će njegov okus podići na potpuno novu razinu.

Umjesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će okusu luka dati bogatiju i slađu dimenziju.

Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja luk se lagano karamelizira, što ga čini ukusnijim. Šećer djeluje kao univerzalni pojačivač okusa, ali važno je ne pretjerati s njim kako ne biste previše zasladili jelo. 

Građani, oprez! Objavljen grafički prikaz: Najveći rizik od poplava prisutan je u slivu ovih rijeka

Za najbolje rezultate prvo zagrijte ulje, dodajte komadić maslaca, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može vaša jela učiniti neodoljivima.

Također, prženi će luk dobiti lijepu karamel boju i postati mekši, što će pridonijeti bogatstvu okusa vaših jela.

Sada, uz samo malo šećera, obična jela možete pretvoriti u gurmanske delicije koje će vaši gosti jednostavno obožavati, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije