Sedam znakova povišenog šećera u krvi: Otkrijte ih na vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Sedam znakova povišenog šećera u krvi: Otkrijte ih na vrijeme

Visoka razina šećera u krvi može dovesti do mnogih zdravstvenih problema, uključujući probleme s očima, oštećenje bubrega, oštećenje živaca i kardiovaskularne bolesti.

Doktor Eric Berg je u videu na YouTubeu upozorio na sedam znakova koji se mogu pojaviti na vašem licu ako imate problema sa šećerom u krvi.

Visoka razina šećera u krvi, poznata i kao hiperglikemija, može biti loša jer može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se ne liječi. Može uzrokovati trajna oštećenja očiju, bubrega, živaca i krvnih žila te može dovesti do koronarnih srčanih bolesti.

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

Rani simptomi visoke razine šećera u krvi uključuju povećanu žeđ, često mokrenje, glavobolje i zamagljen vid. Dugoročni simptomi uključuju ekstremni umor, gubitak težine, kožne ili vaginalne gljivične infekcije i poteškoće u zacjeljivanju rana ili ožiljaka.

Oblik lica

Dr. Berg kaže da ako neko ima okruglo i natečeno lice, možda ima previše inzulina i konzumira previše ugljikohidrata.

Oči

Crvene oči mogu ukazivati na problem s jetrom. "To također može biti zbog nedostatka sna ili nedostatka vitamina B2 i B3. Ali obično je to problem s jetrom", tvrdi Berg.

Tkivo oko očiju

Otečenost ispod očiju dobar je pokazatelj da su bubrezi preopterećeni zbog previše zadržane tekućine.

Masnoća ispod brade

Masnoća ispod brade rezultat je nakupljanja masnoće. "To ne utiče samo na vaš izgled, već može uzrokovati određene probleme poput apneje u snu," upozorio je.

Tekstura kože

Masna koža može značiti da osoba ima nedostatak cinka. Također može značiti da imaju visoke androgene zbog visokog inzulina.

Suha, ljuskava koža

Dr. Berg upozorava da to može biti zbog problema s jetrom ili previše omega-6 masnih kiselina. Riblje ulje od bakalara sadrži omega-3 masne kiseline, vitamin A i vitamin D.

Zbog toga, riblje ulje od bakalara može pomoći kod suhe, ljuskave kože i masne kože, piše Net.hr.

Akne

Stručnjak je rekao: "Akne mogu proizaći iz visokih androgena, što je zapravo previše inzulina. Cink i promjena u prehrani mogu biti korisni."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak