Savršena ideja za ručak ili večeru: Piletina u sosu sa senfom
U potrazi za jednostavnim, a istovremeno ukusnim receptom za ručak ili večeru, piletina u senf sosu se nameće kao savršen izbor.
Ovaj recept kombinira sočno pileće meso s bogatim i aromatičnim senfom, stvarajući jelo koje će zadovoljiti sva nepca. Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik u kuhinji, priprema ove piletine u senf sosu je prilično jednostavna i brza.
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena, možete stvoriti ukusan obrok koji će oduševiti vaše goste i članove porodice. Saznajte kako pripremiti ovu neodoljivu poslasticu i uživajte u spoju sočne piletine i bogatog senf sosa.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 10 g maslaca
- 80 g crnog luka
- 2 srednja čena bijelog luka
- 60 ml vode
- 2 kašičice senfa
- 200 ml pavlake za kuhanje
- 1 kašičica karija
- po ukusu so
- mljeveni biber
- peršunov list
Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje
Priprema:
Pileći file isjeći na tanke šnicle pa ih posoliti i pobiberiti po ukusu. U tavu sa neljepljivim dnom veličine 24 cm sipati malo ulja i staviti da se zagrije. Na zagrijano ulje ubaciti pileće šnicle i ispržiti ih sa obje strane da porumene.
Izvaditi meso u tanjir, a u tavu dodati maslac i pustiti ga da se otopi. Zatim ubaciti sitno isjeckani crni i bijeli luk i kratko propržiti, oko 2 minuta, uz često miješanje.
Poslije dvije minute sipati vodu i senf. Sve dobro promiješati, ubaciti pavlaku za kuhanje, kari, promiješati pa kuhati dok se ne dobije sos željene gustine.
Začiniti po ukusu, vratiti pileće meso i pustiti da se tiho krčka dva minuta. Na kraju, jelo posuti isjeckanim peršunovim listom i skloniti sa šporeta. Poslužiti uz krompir pire.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.