Savršen recept za doručak: Započnite dan s punjenim prženicama koje su gotove za 5 minuta
Prženice su omiljeno jelo koje mnogi od nas često jedu za doručak, a najčešće se pripremaju s malo mlijeka i jaja.
No, ako želite da doručak bude malo bogatiji i raznovrsniji, možete ga obogatiti punjenjem. Ovaj recept za prženice s punjenjem od suhog mesa i sira idealan je za one koji žele uživati u klasičnom jelu, ali s dodatnim okusima koji će vas oduševiti.
Sastojci
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- dvije kriške hljeba
- kašičica senfa
- dva lista šunke
- dva lista sira za sendvič
- kašika ulja
Priprema
Rernu zagrijati na 180 stepeni. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i pobiberiti po želji. Na stranama svake šnite hljeba izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.
Sunčani novembar na Baščaršiji: Brojni Sarajlije i turisti uživaju u hladnom, ali vedrom danu
U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira. Nadjevene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite hljeb i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi. Pržite kriške hljeba minutu-dvije s obje strane. Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.