Savršen recept za doručak: Započnite dan s punjenim prženicama koje su gotove za 5 minuta

1
Radiosarajevo.ba
Savršen recept za doručak: Započnite dan s punjenim prženicama koje su gotove za 5 minuta

Prženice su omiljeno jelo koje mnogi od nas često jedu za doručak, a najčešće se pripremaju s malo mlijeka i jaja.

No, ako želite da doručak bude malo bogatiji i raznovrsniji, možete ga obogatiti punjenjem. Ovaj recept za prženice s punjenjem od suhog mesa i sira idealan je za one koji žele uživati u klasičnom jelu, ali s dodatnim okusima koji će vas oduševiti.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • dvije kriške hljeba
  • kašičica senfa 
  • dva lista šunke
  • dva lista sira za sendvič
  • kašika ulja

Priprema

Rernu zagrijati na 180 stepeni. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i pobiberiti po želji. Na stranama svake šnite hljeba izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.

Sunčani novembar na Baščaršiji: Brojni Sarajlije i turisti uživaju u hladnom, ali vedrom danu

U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira. Nadjevene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite hljeb i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi. Pržite kriške hljeba minutu-dvije s obje strane. Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak