Savršen desert za pola sata: Probajte slasan kolač s malinama i keksom
Radiosarajevo.ba
Maline i čokolada spoj su kojem malo ko može odoljeti.
A kad ih stavimo na podlogu od keksa, nastaje slastica za prste polizati. U nastavku možete pronaći recept za slasni tart koji nastaje u pola sata i ne zahtjeva puno truda, a rezultat je kiselkasto – slatka rapsodija, piše portal Zadovoljna.
Za podlogu:
"San postaje stvarnost": Pogledajte kako će izgledati nova južna tribina na Grbavici
- 350 g mljevenog keksa
- 125 g rastopljenog maslaca
- 135 ml mlijeka
Za nadjev od malina:
- 200 g malina
- 1 žlica vode
- Pola vrećice želatina + 1,5 žlica vode
Za čokoladni nadjev:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 300 g kinder čokoladice (ili neke druge čokolade s mliječnim punjenjem)
- 3 žlice mascarponea
Priprema:
- Pripremite podlogu od keksa. U mljeveni keks dodajte maslac i mlijeko, sve dobro promiješajte mikserom, utisnite u kalup i stavite u frižider dok pripremate nadjev od voća i kinder čokoladice.
- Pripremite sloj od malina. U maline dodajte vodu i stavite na vatru. Želatinu pripremite po uputama na vrećici, dodajte u maline i miješajte dok se ne otopi. Ostavite koju minutu da se prohladi pa dodajte na podlu od keksa. Vratite u frižider.
- Pripremite čokoladni sloj. Zagrijte do vrenja (ali ne da zakuha) slatko vrhnje pa vrelo prelijte preko kinder čokoladica. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi. Dodajte mascarpone, sve dobro promiješajte pa sipajte preko malina.
- Ohladite nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)