Zdravi ramazanski desert: Recept za ukusni banana hljeb bez jaja
![Zdravi ramazanski desert: Recept za ukusni banana hljeb bez jaja](https://storage.radiosarajevo.ba/article/539071/871x540/banana-hljeb.jpg?v1711619149)
U sklopu priprema za ramazan, kada se posebna pažnja pridaje hrani koja će ispuniti potrebe tijela tokom posta, popularni kulinarski resursi nude kreativne recepte koji će razveseliti i najizbirljivije ukuse.
Među tim receptima ističe se jednostavan, a ukusan banana hljeb koji je pogodan za konzumaciju tokom ovog svetog mjeseca.
Ovaj recept dolazi iz kuhinje poznatog YouTube kanala Hebbars Kitchen, a ističe se po tome što se priprema bez jaja, čime je pristupačan širokom spektru prehrambenih preferencija.
![Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579071/300x185/Gorica_milorad_dodik_septembar2021_arhiv.jpg?v1739712585)
Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!
Sastojci:
- 3 banane
- 150 g šećera
- 70 g jogurta
- 1 kašika ekstrakta vanilije
- 100 ml maslinovog ulja
- 310 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1/4 kašike sode bikarbone
- 1/4 kašike cimeta
- prstohvat soli
- 100 g čokolade
Priprema:
U zdjeli pomiješajte nasjeckane banane, šećer, jogurt, vaniliju, maslinovo ulje i prosijano brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodajte sol i cimet. Dobro umutite da nema grudica.
![Olakšajte svom organizmu: Ovo su tri zlatna pravila tokom posta](https://storage.radiosarajevo.ba/article/538719/300x185/iftar-hurme-ramazan-sehur-pixabay.jpg?v1711403168)
Olakšajte svom organizmu: Ovo su tri zlatna pravila tokom posta
Kad ste dobro umutili tijesto dodajte mu krupno nasjeckanu čokoladu. Ako želite, možete koristiti i komadiće čokolade poput kapljica, samo neka budu veliki. Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu ili tepsiju koju ste premazali uljem i obložili papirom za pečenje. Pospite čokoladom.
Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko sat vremena. Zatim izvadite iz pećnice i ostavite da se skroz ohladi pa režite, piše Skuhaj.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.