Sjajan recept za iftar: Napravite ukusne i sočne pileće ražnjiće
Dolaskom proljeća dolazi i sezona roštilja na otvorenom, ali i kad nije najljepše vrijeme, ražnjići su praktičan i pristupačan izbor za iftar i druženja.
Gotovi su veoma brzo, možete ih jesti lako, a vole ih sve generacije.
Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava.
Aerodrom Sarajevo uveo nova pravila: Šta se mijenja za putnike?
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 1 čehna bijelog luka
- 3 kašike maslinova ulja
- 1 kaščica sjeckanog bosiljka
- so, biber
- 1 tikvica
- 150 g cherry paradajza
Olakšajte svom organizmu: Ovo su tri zlatna pravila tokom posta
Priprema:
Meso narežite na kocke veličine cherry paradajza kojeg ste pripremili. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, bosiljkom, soli i biberom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Paradajz također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjenično s tikvicama i paradajzom, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.