Sjajan recept za iftar: Napravite ukusne i sočne pileće ražnjiće

0
Radiosarajevo.ba
Sjajan recept za iftar: Napravite ukusne i sočne pileće ražnjiće
Foto: YouTube / Pileći ražnjići

Dolaskom proljeća dolazi i sezona roštilja na otvorenom, ali i kad nije najljepše vrijeme, ražnjići su praktičan i pristupačan izbor za iftar i druženja.

Gotovi su veoma brzo, možete ih jesti lako, a vole ih sve generacije.

Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava.

Upozorenje meteorologa građanima Bosne i Hercegovine: 'Slijedi nam burnih 24 sata, spremite se'

Upozorenje meteorologa građanima Bosne i Hercegovine: 'Slijedi nam burnih 24 sata, spremite se'

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 čehna bijelog luka
  • 3 kašike maslinova ulja
  • 1 kaščica sjeckanog bosiljka
  • so, biber
  • 1 tikvica
  • 150 g cherry paradajza
Olakšajte svom organizmu: Ovo su tri zlatna pravila tokom posta

Olakšajte svom organizmu: Ovo su tri zlatna pravila tokom posta

Priprema:

Meso narežite na kocke veličine cherry paradajza kojeg ste pripremili. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, bosiljkom, soli i biberom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Paradajz također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjenično s tikvicama i paradajzom, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije