Ručak koji se sprema sam: Prepišite ovaj recept i odmorite ostatak vremena
Za ukusna jela često moramo izdvojiti dosta vremena koje možemo iskoristiti za aktivnosti poput čitanja knjige, šetnje ili brige o sebi.
Ali postoje jela koja se "spremaju" sama, a za njih će nam trebati samo 10-ak minuta pripreme.
Jedno od njih su ukusne šnicle sa povrćem, koje se spremaju u pretis loncu ili šerpi.
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
Sastojci
- 500 grama šnicli
- 2 luka
- 1 mrkva
- 2 krompira
- mješavina povrća (meksička, đuveć ili sataraš)
- sol
- biber
- par lovorovih listova
- 3 kašike crvene paprike
- 2 kašike paradajz paste
Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste
Priprema
1. U pretis lonac ili šerpu, stavite isjeckanu mrkvu i luk da se prži.
2. Meso ne mora biti odmrznuto, a ako je svježe, možete ga odmah dodati u šerpu, sjeckano na komadiće ili u komadu od po 250 grama.
3. Narežite krompire i dodajte na povrće i meso.
4. Dodajte pola litre do litar vode, te začine.
5. Crvenu papriku dodajte sa paradajz pastom u vodu.
6. Nakon što ste sve dodali, zatvorite pretis lonac. Nakon prvog pištanja, kuhajte pola sata do 45 minuta.
7. Ukoliko kuhate u šerpi, pazite uz povremeno miješanje da se sastojci ne zalijepe za dno.
8. Kada je ručak gotov, sačekajte da se pretis lonac ohladi i ispusti višak pare.
9. Servirajte uz mješanu salatu, zelenu salatu, hljeb i dodatke po želji.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.