Recept za sočne tikvice umotane u tanko, hrskavo tijesto
Osjećate li potrebu za novim, ukusnim receptom koji će oduševiti vaše nepce?
Isprobajte našu savršenu kombinaciju - sočne tikvice umotane u tanko, hrskavo tijesto. Ovaj recept za tikvice u tankom tijestu je prava poslastica koju jednostavno morate probati. Slijedite naš jednostavan recept i uživajte u očaravajućem spoju okusa tikvica, svježeg sira i začina, omotanog u hrskavo tijesto. Pripremite se za gastronomski užitak koji će osvojiti vaše nepce.
Sastojci:
- 700 g tikvica
- sol
- 200 ml mlijeka
- 40 g oštrog brašna
- 1 kašika vegete
- 4 kašike ulja
- 150 g svježeg sira
- 1 kašika kopra
- 1 kašika peršina
- 6 listova gotovog tijesta za savijaču
- 1 kašika kima
Priprema:
Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
Oglasio se rođak Mirze Tucakovića za kojim se traga na Bjelašnici: "Zašto iznosite neistine?"
Dodajte im mlijeko, brašno, vegetu, ulje, sir, kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte. U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
Bilo je i vrijeme: Donosimo vam recept za najukusniji hercegovački japrak
Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.