Recept za savršen doručak: Palačinke na malo drugačiji način, a svi će biti oduševljeni
Ova smjesa za palačinke bit će nešto drugačija od one klasične koju najčešće pripremamo i to zbog korištenja mlaćenice (mješavina mlijeka i limunovog soka) i praška za pecivo.
Ove palačinke su nešto deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke.
Napravite mlaćenicu
BHmeteo: Spremite lopate, sanke i zimsku opremu, a evo u kojim dijelovima BiH će vladati nevrijeme
Mlijeko stavite u manju posudu, dodajte limunov sok, promiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.
Promiješajte suhe sastojke
Prosijajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudi srednje veličine te promiješajte.
Promiješajte mokre sastojke
U smjesu s mlijekom i limunom dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa umutite. Dodajte maslac i sve dobro promiješajte.
Sjedinite sastojke
Mokre sastojke dodajte suhima i kratko promiješajte da se svi sastojci spoje. Pazite da previše ne miješate smjesu kako bi gotove palačinke ostale mekane i prozračne. Dobivena smjesa za palačinke će biti mnogo gušća od one klasične.
Ispecite palačinke
Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu za palačinke u koju ste stavili malo ulja. Palačinke bi trebale biti manje i deblje, a mjera neka vam bude pola grabilice. Svaku palačinku pecite dok ne poprimi zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.
Poslužite uz nadjev ili voće po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.