Recept za riblju čorbu od tunjevine iz konzerve i bez zaprške: Tajna u začinima, ukus - veličanstven
Kada vam je potrebna brza, ali izuzetno ukusna supa, riblja čorba od tunjevine je pravo rješenje!
Ovaj jednostavan recept, koji koristi tunjevinu iz konzerve, oduševit će vas bogatstvom ukusa i savršenom kombinacijom začina.
Iako se priprema za samo nekoliko minuta, rezultat je pravo kulinarsko čudo – čorba koja je bogata, aromatična i nezaboravna. Tajna leži u pažljivo odabranim začinima koji podižu ukuse na nevjerovatno visok nivo.
Bivši direktori Zavoda Pazarić pravosnažno osuđeni na zatvorske kazne
Ovaj recept je idealan za sve koji žele brz obrok, ali ne žele da prave kompromis kada je ukus u pitanju.
Sastojci
1 konzerva tunjevine
1 mrkva
1 krompir
2 dl soka od paradajza
1 glavica crnog luka
začini
Priprema
Luk, mrkva i krompir izrendati i na malo ulja propržiti. Dodati litar vode, sok od paradajza i tunjevinu prethodno ocijeđenu od ulja.
Po želji dodati peršun, so i začine. Kada proključa, kuhati oko 20 minuta.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.