Recept za piletinu s parmezanom u kojem ćete uživati

0
Radiosarajevo.ba
Recept za piletinu s parmezanom u kojem ćete uživati

Ukusni recept za piletinu sa parmezanom u kojem će cijela porodica uživati. Idealna prilika da napravite ručak cijelu porodicu i provedete vrijeme zajedno.

Sastojci:

– 1 pileća prsa (4-5 filea)

– 3 čena bijelog luka

– 3 kašika maslaca

– 1 jaje

– 1 šoljica prezli

– 40 g parmezana

– 2 kašike sjeckanog peršuna

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 kašičice bibera

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni bijeli luk i sjeckani peršun.

U drugoj posudi pomiješajte prezle, rendani parmezan, so, biber i ostale začine, piše Coolinarka.

Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).

Svaki komad umočite u maslac sa bijelim lukom, zatim u mješavinu od prezli i parmezana.

Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak