Recept za brzinsku tortu: Pravi se za samo 15 minuta, nema pečenja i kuhanja, a polizat ćete prste
Ova torta od biskvita i čokolade ne zahtijeva pečenje ili kuhanje, što je čini idealnom za one koji možda nisu vješti u kuhinji. Za pripremu vam je potrebno samo 15 minuta i recept je jako jednostavan.
Količine sastojaka prilagođene su kalupu prečnika 26 centimetara.
Sastojci:
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
– dva čokoladna pudinga bez kuhanja
– jedan litar mlijeka
– 400 grama sitnog keksa
– četiri do pet banana (u zavisnosti od veličine)
– sirup od narandže ili mlijeko
– 200 grama čokolade za kuhanje
– 150 grama slatke pavlake za šlag
Priprema:
Za početak napravite puding prema uputstvu na pakovanju i ostavite sa strane. Potom sitne kekse nakratko umočite u sirup od narandže, premazujte ih pudingom i poredajte isječene banane.
Također možete poredati i biskvit umočen u sirup, iznutra sve preliti slojem pudinga, a zatim poredati isječenu bananu. Na pari otopite crnu čokoladu i dodajte slatku pavlaku i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte smjesu preko torte i ostavite u frižideru dva sata ili duže, piše Krstarica.com.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.