Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje

0
Radiosarajevo.ba
Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje

Uživanje u ukusnoj hrani je često spoj ljubavi, tradicije i domaćeg ugođaja. Upravo takav je slučaj s našim receptom za punjene paprike s krompirom. Ovaj omiljeni obrok pruža nam udobnost i toplinu domaće kuhinje, uz dodatak savršene ravnoteže okusa.

Kombinacija sočnih paprika, krompira, mirisnih začina i mekano punjenje čini ovaj obrok neodoljivim.

Bez obzira jeste li već majstori u pripremi punjenih paprika ili se tek upuštate u kulinarske vode, ovaj recept će vas voditi korak po korak prema savršenoj poslastici koja će se topiti u ustima. 

Meteorolozi u BiH se hitno oglasili i objavili narandžasto upozorenje: "Budite spremni!"

Sastojci: 

  • 800 g krompira
  • 8 paprika
  • 1 luk (oko 100g)
  • 2 kašikice soli
  • 1 kašiku crvene mljevene paprike (po ukusu, može biti i ljuta)
  • 1 kašika kurkume
  • malo maslaca

Balkanski specijalitet: Recept za savršenu kljukušu

Priprema:

  • Skuhajte krompir i izrendajte ga kad se ohladi.
  • Dodajte sitno isjeckani luk.
  • Dodajte so, crvenu papriku, kurkumu i sve dobro izmješajte.
  • Po želji možete dodati i lišće korijandera.
  • Skinite poklopac paprikama i očistite unutrašnjost.
  • Tanko odsijecite donji dio paprike da može da stoji uspravno.
  • Napunite paprike sa filom od krompira.
  • Poslažite ih na papir za pečenje i pecite na 180℃ 40-45 minuta.
  • Kada ih izvadite iz rerne možete staviti komadiće maslaca na njih da se otope radi punijeg ukusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak