Preukusna je i ne peče se: Pijesak torta gotova je za pola sata!
Kada nemate puno vremena za pripremu kolača, ili niste raspoloženi da provedete previše vremena muteći filove i korice, možete da se opredijelite za pijesak tortu koja se ne peče.
Pijesak torta se brzo pravi, a sastojci su takvi da joj se ne može odoljeti.
Sastojci:
U ovom dijelu BiH jutros izmjereno minus 17: Stigla i prognoza do četvrtka - evo kad se vraća kiša
1 l mlijeka
4 pudinga od vanile
300g šećera
250g putera
200g mljevenog keksa
200g kokosa
200g mljevenih oraha
šlag za dekoraciju
Priprema:
Skuhajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 litar mlijeka. Puding ohladiti i u njega dodati puter koji je pjenasto umućen sa šećerom.
Smjesu podelite na tri dijela.
U jedan dio dodati kokosovo brašno, u drugi mljevene orahe, a u treći mljeveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
U kalup za tortu staviti prvo fil s keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima.
Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom.
Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne, piše Noizz.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.