Priprema: Poznati chef tvrdi da radite ove kardinalne greške dok kuhate tjesteninu
Radiosarajevo.ba
Tjesteninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. No, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate?
Australski chef Dario Manca k’o iz rukava je pobrojao čak četiri greške koje ljudi rade kuhajući tjesteninu u kućnoj radinosti, prenosi Net.hr.
- stavljanje umaka na tjesteninu – treba upravo obrnuto; kada se tijesto skuha, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.
- prekuhavanje tjestenine – najčešća greška; treba je izvaditi dvije minute prije preporučenog vremena kuhanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u umaku.
- kušanje na samom kraju – chefovi sve vrijeme probavaju tjesteninu kako bi okus bio optimalan na kraju.
- nesoljenje vode na vrijeme – najbolje je posoliti vodu prije dodavanja tjestenine, a ne tokom kuhanja.
Eh, eto... Sada znate kako se kuha tjestenina... Po pravilima...
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.