Popara sa kajmakom i jajima: Ukusni recept koji vraća u djetinjstvo

0
Radiosarajevo.ba
Popara sa kajmakom i jajima: Ukusni recept koji vraća u djetinjstvo

Popara je jelo koje mnoge podsjeća na djetinjstvo. Obično se pravi od starog hljeba, ali može se koristiti i svježi.

Osim što se priprema i u Bosni i Hercegovini, slične verzije jela mogu se probati i u susjednim zemljama, ali i Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj...

Popara sa kajmakom i jajima je vrlo jednostavna, ukusna i zasitna.

Ogorčeni mještani Donje Jablanice poslali jasnu poruku: 'Sramota države i Vlade FBiH'

Sastojci

  • 450 ml mlijeka
  • 4 parčeta starog hljeba
  • 2 jajeta
  • 4 kašike kajmaka
  • so i mast, po ukusu

Priprema

Popara sa kajmakom i jajima se pravi tako što ćete u vruće mlijeko da nadrobite hljeb. Kuhajte sve lagano miješajući. 

Pomiješajte kajmak, jaja i so, pa dodajte hljebu i mlijeku, i kuhajte lagano do dva minuta. Svemu dodajte malo masti. Promiješajte pazeći da ne zagori i servirajte toplo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak