Ovom provjerenom metodom ćete za 10 minuta otčepiti sudoper

0
Radiosarajevo.ba
Ovom provjerenom metodom ćete za 10 minuta otčepiti sudoper

Ako naučite sami otčepiti umivaonik ili sudoper koji sporo prazni vodu umjesto da pozovete vodoinstalatera, to vam može pomoći da uštedite novac dok problem rješavate brzo i jednostavno.

Spor, trom odvod, naročito kupaonski ili kuhinjski, može biti uzrokovan manjim začepljenjima i naslagama. Odvodni otvor može skupiti mnogo nečistoća tokom korištenja. Ovaj problem s drenažom javlja se prirodno tokom vremena i teško ga je izbjeći. Jedino rješenje je povremeno čišćenje odvoda kako bi nastavio nesmetano teći.

Jedna influenserica podijelila je, kako tvrdi, vrlo učinkovito rješenje da vam sudoper bude kao nov, a voda opet teče kroz začepljen odvod. Karolina McAuley svoje pratitelje na društvenim mrežama redovno oduševljava savjetima i trikovima za kućanstvo koje dijeli, pa je tako njeno rješenje za začepljeni odvod u samo 10 minuta i s pomoću sastojaka koje svako ima u kuhinji odobrilo hiljade ljudi.

Donald Trump održao skup u New Yorku: Mnogi ga porede sa nacističkim iz 1939. godine

Kako je pokazala u videu, prvo je potrebno u odvod sudopera uliti kašičicu deterdženta za pranje suđa, pola šoljice sode bikarbone i dvije šoljice sirćeta. Iz odvoda će izlaziti pjena, a preko nje stavite krpu i ostavite da djeluje 10 minuta. Zatim ulijte kipuću vodu u odvod i to je to. Njen gotovo besplatan trik riješio je problem koji muči mnoge, a za svoje savjete dobila je brojne pohvale u komentarima.

Najbolji način da spriječite začepljenje umivaonika je da pripazite što puštate u njega. Koristite kantu za smeće za kosu, pastu za zube ili čišćenje prašine ili mrvica oko umivaonika.

Umivaonici su samo za vodu, sapun ili pastu za zube: Koristite pastu za zube ispravn - ne dopustite da kuglice paste za zube neotopljene odu u odvod.

Ne bacajte kosu u odvod: Nemojte četkati kosu iznad umivaonika ili nabavite finu mrežastu hvataljku za uklanjanje dlačica u odvodnoj rupi. Ako brijete lice iznad umivaonika, obrišite dlake krpom za pranje, a krpu za pranje i britvu isperite u posudi i ispraznite vodu u odvodu WC školjke.

Redovno čistite čep umivaonika: Uklonite čep i očistite dlake i prljavštinu koja se mogla zadržati u odvodu.

Redovno ispirite umivaonik vrućom vodom: Vruća voda pomoći će pomaknuti ili olabaviti stvrdnutu ili prljavu pastu za zube, masnoću, mineralne naslage i kosu, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak