Ovo su najpopularniji načini njege kože: Ekspertica objašnjava šta je najbolje

0
Radiosarajevo.ba
Ovo su najpopularniji načini njege kože: Ekspertica objašnjava šta je najbolje

Britanska stručnjakinja za ljepotu Katie Onyejekwe navodi neke od popularnih trikova te ih razotkriva, koji je u redu, a koji nemaju smisla, iako ga generacije ponavljaju.

Od prastarih lijekova do modernih trendova, kao što je nanošenje paste za zube za smanjivanje prištića ili dodavanje seruma podlozi za vrhunski 'sjaj', neki naizgled pouzdani trikovi za njegu kose i kože mogu napraviti više štete nego koristi.

1. Svakodnevno nošenje šminke je loše za vašu kožu

Katie objašnjava da sve dok je šminka učinkovito uklonjena, njeno svakodnevno nošenje nije štetno.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

"Odgovarajuće sredstvo za čišćenje i dvostruko čišćenje noću ključni su za uklanjanje svih tragova šminke, SPF-a i dnevne prljavštine" tumači.

2. Brijanje nogu čini dlačice gušćima

Prema Katie, obrijana dlaka djeluje deblje jer brijanje reže dlaku iznad kože, što rezultira tupim vrhom koji se čini grubljim.

"Kada ponovno izraste, osjetite tupi kraj postojeće dlake koji može izgledati tamniji i deblji, umjesto mekšeg, suženog kraja nove dlake" izjavila je.

3. Morate oprati lice svako jutro kako bi koža bila zdrava i čista

Nježno jutarnje čišćenje može pomoći u uklanjanju noćnog ulja, znoja, prljavštine i ostataka proizvoda nanesenih prije spavanja, što je korisno za one s masnom kožom ili kožom sklonom pucanju.

Međutim, čista koža ovisi o raznim faktorima, a ne samo o jutarnjem čišćenju.

Ako posjećujete second-hand trgovine ove proizvode obavezno izbjegavajte: Razlozi će vas zgroziti

To, među ostalom, ovisi i o tome kako je čistite prije spavanja. Stoga, ako je masna i aknasta, dobro je skinuti s nje jutarnji sloj masnoće. Ako je vrlo suha, pranje samo vodom i nakon toga hidratacija.

4. Gel manikura uništava nokte

Šteta od manikure gelom često dolazi od procesa uklanjanja, a ne od same manikure.

Katie savjetuje nježan postupak uklanjanja kako bi se spriječilo oštećenje nokta te upozorava da ne smije biti čupanja nokta.

5. Pasta za zube može isušiti prištić

Ovo je uobičajeni mit. Dok pasta za zube može isušiti mjesto, pritom može iritirati kožu i produžiti proces zacjeljivanja.

"Osim toga, može povećati vjerovatnoća post-upalne hiperpigmentacije, odnosno tamnih mrlja koja ostaje nakon toga" upozorila je.

6. Od čokolade dobivamo prišteve

Malo je dokaza koji izravno povezuju čokoladu s prištićima. Ipak, Katie napominje da prehrana i unos šećera mogu utjecati na zdravlje kože, stoga je preporučljivo umjereno uživanje u čokoladi kao dio uravnotežene prehrane.

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

"Prehrana i opći unos šećera imaju određeni utjecaj na zdravlje kože, stoga pokušajte čokoladu uvesti kao dio raznolike prehrane, bogate vitaminima i mineralima" naglasila je.

Za žene koje eksperimentiraju s beauty trikovima

Katie je navela nekoliko savjeta koji bi trebali smanjiti potencijalno opasne 'kozmetičke' tretmane kod kuće.

1. Ako zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerovatno jest. Vjerujte svom osjećaju kada je riječ o procjeni mitova o ljepoti, ne postoji nešto poput 'čudesne kreme'.

2. Ne morate isprobati sve samo zato što možete. Kada je u pitanju naša koža, manje je više. Kupujte prema cilju kože ili brizi, a ne prema trendu.

Želite biti lijepe i u šestom desetljeću: Evo pet jednostavnih pravila da ste uvijek mladolike

Nove sastojke uvodite postupno i nemojte pretjerivati ​​s korištenjem više jakih aktivnih sastojaka odjednom.

3. Potražite stručnjake čijem glasu možete vjerovati. Lažne vijesti brzo putuju, osobito na društvenim mrežama pa je jako važno pratiti kvalificirane i iskusne stručnjake za ljepotu, bilo da su frizeri, estetičari ili stručnjaci za nokte.

4. Nemojte zanemariti važnost osnova ljepote i holističkog pristupa. To znači puno sna, redovitu tjelovježbu i hranjivu prehranu koja je bogata bitnim vitaminima i mineralima, savjetuje, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak