Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka

2
Radiosarajevo.ba
Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega, piše Krstarica.

Nakrivio se krst na crkvi koja je jedan od simbola Sarajeva: Čeka se odgovor iz Saborne crkve

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 2 šolje mlijeka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

  • Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.
  • Zatim dodajte so, ulje i brašno.
  • Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
  • Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak