Ovakav pire krompir sigurno niste probali. Tajna je u začinima
Radiosarajevo.ba
Vjerovatno svako ima svoj trik za najkremastiji pire krumpir, ali ponekad ćete doći u želju da ćete htjeti obogatiti svoj omiljeni prilog.
Dodajte mu začinsko bilje i dobit ćete sasvim novo jelo s novom dimenzijom.
Uživat ćete u okusu kao da jedete samostalno jelo.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Recept za pire krompir sa začinskim biljem
Sastojci:
- 800 g krompira
- 1 glavica luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike nasjeckanog svježeg začinskog bilja
- muškatni oraščić
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 1 kašika putera
Priprema:
- Ogulite krompir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
- Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju.
- Umiješajte začinsko bilje, sol, biber, muškatni oraščić i vrhnje.
- Zagrijte mlijeko s puterom.
- Ocijedite i zgnječite krompir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, biberom i muškatom.
- Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja.
Poslužite uz meso ili ribu, piše Skuhaj.hr.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)