Osjećate nadutost? Ovo su četiri napitka koja bi vam mogla pomoći

0
Radiosarajevo.ba

Nadutost je jedan od problema s kojim se mnogi bore i može zaista biti naporno i iritantno kada se konstantno osjećate kao balon.

Osim raznih suplemenata koji vam mogu pomoći kod nadutosti, postoje i napici koje vrlo jednostavno možete pripremiti kod kuće, popiti ujutro i normalno krenuti u dan.

Ishrana igra jednu od najvećih uloga u nadutosti, isto kao i konzumacija vode koja je bitna za cijeli organizam.

Osumnjičeni za otmicu Sirijca predati Tužilaštvu KS: Odluka će se donijeti u naredna 24 sata

Također, kretanje i vježbanje barem nekoliko minuta dnevno pomoći će vam smanjiti taj grozan osjećaj nadutosti u tijelu, a za korak dalje krenite i sa pićima o kojima možete pročitati u nastavku.

Prirodni sokovi

Ne mislimo na sokove koji većinom sadrže voće, jer voće sadrži i šećere, već na one koji imaju mali dodatak voća, na puno povrća koji će odlično djelovati na vašu probavu.

Na primjer, sok od celera koji je hit već nekoliko godina na društvenim mrežama, nije bez razloga postao tako popularan, on djeluje na smanjenje nadutosti, upalnih procesa i podizanje imuniteta. Ako ipak niste fanovi celera, kombinujte špinat ili kelj s jabukom ili limunom i vodom.

Biljni čajevi

Pili ih tople ili hladne, apsolutno je na vama da odaberete, ali ako još uvijek niste probali hladni zeleni čaj s dodatkom malo vanilije, vjerujte nam da će vam vrlo brzo postati jedno od najdražih pića.

Supe pune minerala

Iako nije tipično piće, već supa, budući da može biti bogata vitaminima, mineralima, omega masnim kiselinama i drugim nutritivnim sastojcima koji smanjuju upalne procese u tijelu i podižu imunitet, u njih možemo dodati i neke sastojke koji će odlično djelovati na smanjenje nadutosti. Ako u supu od luka, bijelog luka, peršuna, celera i mrkvi dodate i borovnice, imate recept za manju nadutost.

Voda na drugačiji način

Naravno, bolje da još jednom stavimo podsjetnik na vodu koja je toliko važna za cijeli organizam – hidrataciju, kožu, funkcionisanje organizma i nadutost. I ne morate piti čistu vodu, stavite u nju malo krastavaca, limuna ili jagoda i dobit ćete osvježavajući napitak koji će vam smanjiti nadutost. Odličan recept za nadutost je također staviti u vodu malo limuna i kajenskog bibera, javlja Ljepota i zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak