Odlična ideja za brz i jeftin porodični ručak: Potrebno vam je samo pet sastojaka

1
Radiosarajevo.ba
Odlična ideja za brz i jeftin porodični ručak: Potrebno vam je samo pet sastojaka

Dok mnogi razmišljaju o izlascima ili dužim planovima, dobro je pronaći i trenutke za uživanje kod kuće s porodicom. U svjetlu poskupljenja namirnica, koje i dalje zadaju brige, donosimo vam savjet za brz i ekonomičan obrok.

Ovaj put predstavljamo jednostavnu i ukusnu "krompir tortilju" koja zahtijeva samo pet sastojaka — većinu njih sigurno imate kod kuće.

Idealna za porodični ručak, ova jela ne samo da će zadovoljiti vaše nepce, već će vam pomoći i uštedjeti!

'Magla svuda, magla oko nas': Pogledajte u čemu se danas 'guše' stanovnici Sarajeva

Sastojci

  • 4 srednja krompira
  • 1 veća glavica luka
  • 4 jaja
  • ulje
  • sol/biber

Priprema

Krompir ogulite i narežite na tanje kockice/trakice ili ga izrendajte, a luk na tanke trakice.

Na tavi ugrijte ulje, da pokrije cijelo dno. Ubacite luk i krompir te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk dobije zlatnu boju.

Jaja razbijte u veću posudu i zamutite ih za kajganu, dodajte izdinstani krompir i luk (procijedite višak ulja u šolju) i sve zajedno promiješajte.

Vratite tavu na šporet, vratite ulje od dinstanja krompira te, kada se opet zagrije, ubacite mješavinu krompira, luka i jaja.

Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja da se dno zapeče.

Potom, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite da "tortilja" ostane na tanjuru te je opet vratite u tavu (da sklizne s tanjura) kako bi zapekli i drugu stranu. Kada se i druga strana zapeče, ručak je gotov. Ponovo poklopite tavu tanjurom te okrenite da "tortilja" ostane na tanjuru kao torta.

Razrežite je na trokute (kao tortu) ili kocke i poslužite toplu. Po želji služite uz pavlaku ili jogurt.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak