Nije sve propalo: Tri načina kako odstraniti masnoće iz jela
Koliko puta ste se uhvatili za glavu jer vam, nakon što ste se uložili truda da napravite jelo, po površini obroka plutaju masnoće?
Čak i ako prilikom kuhanja niste koristili mnogo ulja, jelo može ispasti premasno zbog masnoća iz namirnica životinjskog porijekla.
No, ne brinite. Postoje tri metode uz pomoć kojih je moguće odstraniti višak masnoće iz jela.
1.Metoda s kriškom hljeba
Uzmite krišku hljeba i sredinom prođite po vrhu jela. Hljeb će na vrlo jednostavan način upiti višak masnoće s vašeg obroka.
2. Metoda s kockama leda
Nekoliko kockica leda zamotajte u papirni ubrus ili salvetu, pa površinom pređite preko vrha vašeg obroka. Kockice leda u ovom će slučaju igrati funkciju magneta, koji će privući masnoću na papir.
3. Metoda sa kašikom
Ako pustite da se jelo ohladi u frižideru, masnoće će isplivati na površinu, te ih možete vrlo lako pokupiti običnom kašikom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.