Uz ovaj jednostavan trik toalet će vam uvijek biti mirisan

Radiosarajevo.ba
Uz ovaj jednostavan trik toalet će vam uvijek biti mirisan
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Internet je poludio za jednostavnim trikom za čišćenje koji je u jednoj Facebook grupi podijelila mama iz Australije.

Otkrila je kako je za uvijek mirisan toalet dovoljna mala plastična boca s vodom.

U bocu se, osim vode, treba uliti i jednak omjer omekšivača za veš. Čep boce je potrebno izdubiti tako da su na njemu vidljive malene rupice, a zatim se boca zatvorena takvim čepom stavlja u vodokotlić.

Australka je tvrdila da joj uz ovaj trik toalet uvijek odiše valom svježine, a njen savjet prihvatili su brojni internet korisnici koji su također bili zadovoljni rezultatima.

Neki su otišli čak i korak dalje pa su omekšivač za veš izlili direktno u vodokotlić. Čim je britanska kompanija za čišćenje Sadie's Professional Cleaning Services čula za ovaj trik, poručila je kako to nije nikakva novost jer se njihovi radnici, prilikom čišćenja WC školjke, ovim trikom koriste već neko vrijeme.

„Ulijte čašicu omekšivača za veš u vodokotlić. Deterdžent će se spustiti na dno i svaki put kada povučete vodu, vaš će toalet zamirisati“, poručili su iz firme.

Vodoinstalateri upozoravaju na opasnosti koje dolaze s korištenjem ovog trika. Kažu kako se na taj način mogu oštetiti vodokotlić i cijevi. Bez obzira na upozorenja, mnogi ljudi odlučili su se ipak koristiti ovim trikom jer su, navodno, rezultati fantastični.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije