Ne sumnjajte, probajte: Punjene paprike bez mesa
Ovaj recept za punjene paprike bez mesa je odličan želite li jesti nešto fino za ručak ili večeru, prenosi 24sata.hr.
Također, ukoliko ste vegan i ne jedete ništa životinjskog porijekla, umjesto sira stavite tofu ili seitan
Sastojci
7 do 10 paprika
300 g tikvica
1 paradajz
500 g sira
3 do 5 češnja češnjaka - nasjeckanog
peršun - nasjeckan
malo ulja
sol
papar
Priprema.
Paprike oprati i izdubiti pa napravite punjenje. Tikvice izrežite na kockice pa ih pomiješajte sa svom ostalim sastojcima, osim paradajza. Smjesom punite paprike i slažite ih u protvan. Između njih poslažite paradajz narezan na kolutove.
Pecite na 200 sepeni Celzijusovih oko pola sata.Vidite li da se odozgo prebrzo peku, prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje. Po želji pred kraj pečenja možete na paprike naribati malo sira.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.