Ne bacajte prvu vodu u kojoj ste kuhali grah: Evo za šta može biti dobra i korisna
Jeste li se ikada zapitali kako je izgledalo čišćenje kuće u 19. stoljeću... Bez snažnih umjetnih sredstava za pranje i čišćenje. Pa koristilo se ono što je uvijek bilo pri ruci, a to je hrana.
Primjerice, u viktorijansko doba prljave tapete čistile su se hljebom, a podovi svježim mlijekom. I tako dolazimo do graha. Kod kuhanja graha prvu vodu obično bacite i nastaviti kuhati, zar ne?
Pa stari trik za koji su itekako znale naše bake kaže da se to nikako ne smije raditi.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Umjesto da ga prolijete, procijedite (da uklonite ljuske graha) i pomiješajte s vrućom vodom. Kažu da ova mješavina čini čuda za staklene površine, a vaši prozori i ogledala će zablistati. Poprskajte ih smjesom, zatim izribajte spužvicom i na kraju isperite, prenosi Krstarica.
Također, ova tekućina se može koristiti i za pranje posuđa – a za nešto jači "dezinfekcijski" učinak čak i kod tvrdokornih mrlja u smjesu možete dodati malo alkoholnog octa.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.