Najzgodnija 60-godišnjakinja na svijetu otkrila tajnu svog izgleda

Radiosarajevo.ba
Kada se prošlog mjeseca Christie Brinkley pojavila na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit magazina, svojim je fenomenalnim izgledom doslovno šokirala svijet.

Zadnji put je u kupaćem kostimu pozirala prije 13 godina, a kako izgleda, njoj godine zaista ne mogu ništa...

Ne možemo si pomoći, a da se ne pitamo kako? Kako tačno održava besprijekornu figuru? Pa, ako je vjerovati onome što Christie kaže, tajna NIJE u dijetama.

Dapače, Christie vjeruje i zagovara dobro uravnoteženu prehranu, a poseban naglasak stavlja na doručak! Svako jutro započinje s toplom vodom i limunom, a voli u napitak dodati i malo manuka meda i kajenskog papra.

Njen doručak je veoma bogat, a najviše voli jogurt od kozjeg mlijeka sa sezonskim voćem, chia sjemenkama, žitaricama i orašastim plodovima. U one dane kada poželi proteinski doručak, bira omlet sa špinatom i gljivama.

Posebna poslastica koju cijela njena obitelj obožava je i tost s avokadom! Još jedna zanimljivost: Christie je vegetarijanka, odnosno kako se sama voli nazivati "fleksibilna veganka".

Ne jede meso više od pola svojeg života, ali ne može odoljeti talijanskim specijalitetima s mozzarellom. Za ručak uvijek bira salate bez dodanih masnoća, a za užinu obavezno sprema svježe cijeđene sokove od voća i povrća.

Špinat, limun, avokado i narandža samo su neki od sastojka koje obožava stavljati u sokove. Večere su joj uvijek pune boja, a smeđa riža uz puno različitog povrća i nezaobilaznu salatu joj je apsolutni favorit. Također, uz večeru voli popiti čašu crnog vina koje je opušta i umiruje, piše miss7. Ono što nas najviše od svega veseli je činjenica da je Christie opsjednuta čokoladom i da je se nikad nije odrekla! Svaki dan pojede barem jedan red svojeg omiljenog deserta i to je čini neizmjerno sretnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak