Najukusnije koje ste jeli do sad. Probajte punjene francuske prženice
Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene?
Potrebno vam je:
Najbolji recept za domaću pogaču. Iskusna domaćica otkriva kako se pravi
Kosovska policija negira da je prešla granicu sa Srbijom
12 kriški starog hljeba
6 listova kačkavalja
6 listova šunke
3 crvene paprike ili paradajza
4 jaja
50 ml mlijeka
pola kašičice soli
Priprema
Hljeb isjecite na tanje kriške. Odvojte po dvije kriške hljeba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati sjeckanu pečenu ili svježu crvenu papriku ili paradajz.
Umutite jaja i dodajte mlijeko. Između dva komada hljeba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa soli, pa dodajte mlijeko i sjedinite. Ugrijte ulje da cvrči. U pripremljenu smjesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hljeba i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalijepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.