Najbolji recept za domaću pogaču. Iskusna domaćica otkriva kako se pravi

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji recept za domaću pogaču. Iskusna domaćica otkriva kako se pravi
FOTO: Coolinarika / Pogača

Umjesto da kupujete hljeb u pekarama i tržnim centrima, za koji je najavljeno novo poskupljenje, vrijeme je da se oprobate u pravljenju mekane pogače.

Iskusna kuharnica Jelena Petrović otkriva kako se pravi domaća pogača. 

Potrebno je:

Miris bosanske tradicije: Jednostavan recept za ukusne klepe

Miris bosanske tradicije: Jednostavan recept za ukusne klepe

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

2 jaja
30 gr. kvasca
300 ml. mlijeka
100 gr maslaca
50 ml. ulja
so
malo šećera
1 žumance
susam

Priprema:

U malo mlakog mlijeka rastvoriti kvasac sa kašikom, šećera dodati, dva jajeta, ulje. Zatim u ostatak mlijeka dodati brašno, so i zamijesiti srednje tvrdo tijesto. 

Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti. Premazati omekšanim maslacom. Urolovati. 

Ideja za današnji doručak: Recept za najbrže uštipke (ili peksimete)

Ideja za današnji doručak: Recept za najbrže uštipke (ili peksimete)

Sve redati u podmazani pleh. U sredinu kombinujte šta želite. Ostavite pogaču da malo naraste, pa namažite žumancetom i pospite susamom.

Peći na 200 stepeni 45 minuta. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije