Najbrži recept za najukusniji karfiol: Smjesa za pohovanje ublažava jak miris
Čak i ako ne volite karfiol, pripremljen na ovaj način će vas oduševiti.
Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuha. Tajna je u smjesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja i brašna sadrži jogurt i bijeli luk koji daju bogatiji ukus.
Napravite karfiol po ovom receptu i postat će vam omiljeno jelo.
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 jajeta
- so
- biber
- bijeli luk u prahu
- 50 ml jogurta ili pavlake
- 3 kašike brašna
- ulje
Priprema:
Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Karfiol podijelite na cvjetove i ubacite ga u vrelu slanu vodu na jednu minutu da malo omekša i odmah izvadite.
U činiji umutite jaja, dodajte so, biber, bijeli luk, pavlaku, brašno i sve dobro sjedinite.
Svaki cvijet karfiola umočite u ovu mješavinu pa pržite na ulju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.