Nagrađivani kuhar otkriva tajnu savršeno pohovane piletine: File u hrskavom tijestu koji je sočan

1
Radiosarajevo.ba
Nagrađivani kuhar otkriva tajnu savršeno pohovane piletine: File u hrskavom tijestu koji je sočan

Piletina se priprema brzo i lako, pa nije ni čudo što je često na trpezama širom Bosne i Hercegovine, bilo za ručak ili večeru.

Pohovana piletina je poseban specijalitet, a ovog puta donosimo vam jedan specifičan način pohovanja jednog nagrađivanog kuhara, za nijansu drugačiji od onog standardnog, koji će ovom jelu dati još bolji ukus.

Sastojci:

Za meso i marinadu:

Nesreća u Banjoj Luci: Velikom brzinom se zabio u ogradu mosta, automobil smrskan

  • 700 grama pilećih prsa
  • kašičica senfa
  • 20 ml soja sosa
  • biber, aleva paprika, so, bijeli luk u prahu - po želji

Za poh testo:

  • 150 grama brašna
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka ili vode
  • kašičica šećera
  • so

Priprema:

Pileća prsa isjeckajte na šnicle ili na štapiće. U činiji pomiješajte senf sa začinima i soja sosom. Stavite meso u dobijenu marinadu i ostavite da se marinira oko pola sata.

U posebnoj posudi pripremite tijesto za poh. Pomiješajte brašno sa šećerom, dodajte jaja, sipajte mlijeko ili vodu, pa sve dobro promiješajte. Tijesto treba da bude guste teksture.

Umačite komade piletine u tijesto i pržite na dobro zagrijanom tiganju na umjerenoj temperaturi, sve dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju, oko 5 do 7 minuta sa svake strane. Uvjerite se da ima dovoljno ulja i da je ono dovoljno vruće, kako se tijesto ne bi lijepilo i kako bi bilo dovoljno hrskavo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak