Na dijeti ste, a ne gubite salo na stomaku? Vjerovatno radite jednu od ovih grešaka

0
Radiosarajevo.ba
Na dijeti ste, a ne gubite salo na stomaku? Vjerovatno radite jednu od ovih grešaka

Borite li se da skinete salo na stomaku unatoč dijeti i vježbanju?

Možda radite neke velike pogreške, tvrdi stručnjakinja. Fitness influencerica i online trenerica Jenna Rizzo pomaže ženama doći u formu na prirodan način, a to znači dijetom i tjelovježbom.

"Ako radite 1.000.001 različitih vježbi za trbušne mišiće i gomilu dijeta, i bez obzira na to što radite, ne možete izgubiti višak masnoće oko stomaka, vjerovatno je to razlog. Budući da sam ovo radila toliko dugo, postala sam prilično dobra u otkrivanju zašto nečiji plan ne funkcioniše za njih, a većinu vremena sve se svodi na jednu od tri stvari" naglasila je Rizzo.

Gigantu iz Bosne i Hercegovine pošlo je za rukom što nikom nije: Prihodi otišli u nebo

1. Mislite da se zdravo hranite, ali hrana ima 'podmukle' kalorije

"Prvo, jedete hranu za koju mislite da je zdrava, ali sadrži mnogo lažnih kalorija. To su primjerice smoothie, acai zdjelice, orašasti plodovi, granole, žitarice od suhog voća, neki keto proizvodi" kaže Rizzo.

Ona objašnjava da oni nisu nužno 'loša' hrana, samo su vrlo kalorični, zbog čega ih je vrlo lako prejesti.

Znamo da, kada želimo smršavjeti, treba jesti u kalorijskom deficitu, što znači da u danu jedemo manje od onoga što naše tijelo sagorijeva, naglasila je.

2. 'Varate' vikendom

"Pod dva, treba paziti da se vikendom ne nadoknadi sve ono što smo uspješno izgubili tokom sedmice" navodi.

Lako je nagraditi se vikendom, ali potrebno je također razmišljati o prehrani te se ne previše opustiti u prehrani.

"Ako ste stvarno 'ludi' svaki vikend, možda je ipak vaša hrana tokom sedmice previše restriktivna" tumači stručnjakinja.

3. Podcjenjujete kalorije

"Broj tri, podcjenjujete količinu kalorija koje doista jedete. Provjerite kalorije te ih zbrojite, kako biste bili sigurni u to da sve imate pod kontrolom" zaključila je Rizzo.

"U redu je malo se prepustiti, ali nemojte pretjerivati ​​toliko da morate provesti dane nadoknađujući za to. Radije tokom sedmice uživajte u malim količinama poslastica kako ne biste imali potrebu za ludovanjem vikendom" savjetuje stručnjakinja, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak