Mogu i za večeru: Slavni kuhar donosi recept za savršenu kajganu

Radiosarajevo.ba
Mogu i za večeru: Slavni kuhar donosi recept za savršenu kajganu
Ako ste do sada miješali jaja sa mlijekom ili pavlakom, vrijeme je da prestanete.

Slavni kuhar Anthony Bourdain kaže da to nikako ne smijete raditi i pritom otkriva recept za savršenu kajganu koju ne morate jesti samo za doručak, već i za večeru.

Potrebna su vam tri jajeta, so, biber i kašika putera.

Priprema:

Zagrijte tavu, razbijte jaja, ubacite ih u posudu, začinite i promiješajte. Najbolje je da koristite žicu za lupanje jaja. Bjelanca i žumanca treba da se stope. Na tiganj dodajte malo više putera i grijte dok ne zapijeni.

Sipajte jaja, pa ih pecite dok se ne stvrdnu. Zatim okrenite masu i pecite sa druge strane, slično kao palačinke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak