Jedan od omiljenih jela za doručak u svijetu su jaja pripremljena na različite načine. Ne samo da su jaja jednostavne za pripremu, ali su također vrlo hranjiva i zdrava.
To je razlog zašto gotovo svi ljudi kupuju puno jaja, a zatim ih stavljaju u frižider. No, ima li potrebe da jaja stavljate u frižider?
Kako piše Run Healthy Life Style, jaja ne trebaju biti u frižideru. Kako istražuje National Public Radio, u SAD-u postoje brojne mjere zaštite od salmonele, uključujući i inspekcije, pranje i praćenje jaja od dobavljača do prodavnica. U Evropi, većina kokoški su cijepljene protiv salmonele, što znači da nema potrebe brinuti o ovoj bakteriji.
Ipak, USDA Služba za sigurnost hrane i inspekciju kaže da jaja ne treba čuvati na sobnoj temperaturi duže od dva sata.
Konačna odluka je ipak do samih potrošača. Svi ljudi trebaju biti svjesni kako čuvati hranu koju konzumiraju, a to može biti najbolja prevencija brojnih zdravstvenih problema.
Kakvo je vaše mišljenje?