Mljeveno meso vam je previše masno? Dodajte samo jednu namirnicu i bit će savršeno
Bilo da kupujete meso i sami meljete kod kuće ili kupujete gotovo mljeveno meso, može da se desi da ono bude masno, a to dosta kvari ukus.
Ako je meso previše masno može da se iskoristi da napravite pite, ali ako želite pljeskavice, ćufte, faširane ili ćevape bitno je da meso bude kvalitetno.
Više ne morate da bacate meso ili da se pitate kakvog će ukusa biti jer postoji spas. Potrebna je samo jedna namirnica i vaše mljeveno meso će ponovo biti savršenog ukusa.
Policija blokirala ulaze prema Igmanu: Planina ispunjena posjetiteljima unatoč gužvama
Kuhari preporučuju da u mljeveno meso dodate jedan jeftin i pristupačan sastojak koji će poboljšati teksturu mljevenog mesa. Riječ je o krompiru.
Povrće narendajte, a zatim dodajte u mljeveno meso, piše Krstarica.
Ako želite možete da dodate i neku drugu namirnicu kao što je bundeva ili riža. Mljeveno meso će ostati sočno, ali će biti lakše za oblikovanje i pečenje faširanih šnicli, ćevapa, ćufti…
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.